Uit je hoofd, in je hart

We zijn de hele dag druk met het van alles en nog wat. Werk, kinderen, huishouden, sociale contacten… je kent het wel. De hele dag door zit je met je aandacht in je hoofd bij wat je allemaal moet doen, wie je nog moet bellen en wat je nog moet halen. Je moet veel van jezelf. Maar wat gebeurt er als je even helemaal niets doet? 

De meeste mensen vinden dit (vaak onbewust) niet prettig, omdat je dan dichter bij jezelf komt. Je komt bij je gevoel uit en als je dat niet gewend bent, kan dat heel eng zijn. Het kan namelijk als leegte aanvoelen. Maar als je het gevoel wil hebben dat je in je kracht staat en dat je blij bent met jezelf, dan is de stilte je enige optie. Uit je hoofd, in je hart. 

In de stilte hoef je even helemaal niets. In de stilte ben je één met je adem en je lijf en maak je contact met het Lichtpuntje in jezelf. Jouw contact met de Bron via je hart. Als je dit regelmatig doet komt er een diep gevoel van dankbaarheid of tevredenheid naar boven. Een gevoel dat er een kracht in je zit, waardoor je alles aankan, zelfs de minder leuke dingen. Je weet dat alles weer voorbijgaat. 

Word vrienden met de stilte, maak een wandeling, lees een boek, luister naar mooie muziek, doe iets met je volledige aandacht en voel de blijheid in je hart.

Liefs, Sylvia – SLC Lichtpuntjes

Foto: Steve Halama, Unsplash