Liefde

Liefde is het enige wat de wereld nog kan redden. Als iedereen genoeg van zichzelf houdt, dan voelt niemand meer de behoefte om een ander levend wezen (ook de natuur) iets aan te doen. Alleen met behulp van liefde ben je in staat om alle mensen, dingen en omstandigheden te aanvaarden die op je pad komen.

Liefde bevat een helende kracht, maar die is allen merkbaar als je in staat bent onvoorwaardelijk lief te hebben. Zonder angst en zonder beperkingen jezelf (en anderen) liefhebben. Durf jij écht van jezelf te houden? Zeg je wel eens “ik hou van je” in de spiegel of tegen iemand anders?

Om meer liefde toe te laten in je leven hoef je je er alleen maar van bewust te worden. Wanneer voel je je geliefd en wordt er van je gehouden? Let je daar wel eens op? Bekijk diegenen waarvan je houdt eens goed. Waarom hou je eigenlijk van ze, kun je dat benoemen? Liefde draait om aandacht. Aandacht voor wie en wat jij liefhebt.

Liefde is ook kijken met je hart i.p.v. met je verstand. Wanneer je weer eens een oordeel hebt, ga dan met je aandacht naar je hart. Voel je hart en kijk dan nog een keer. Wedden dat je oordeel verzacht?

Liefs, Sylvia – SLC Lichtpuntjes (foto: Artem Beliaikin, Unsplash)