Inspiratie

Waar komt bij jou inspiratie vandaan? Ik haal dat uit boeken, astrologie en yoga, maar voornamelijk uit de stilte. Alles op het gebied van meditatie (een manier om in contact te komen met de stilte in jezelf) heeft altijd mijn aandacht. Vooral in deze tijd, waarin we overspoeld worden door informatie, vaak gepaard met geluid, vind ik het heerlijk om in de stilte te blijven. Dan breng ik mijn aandacht naar mijn adem, naar mezelf en voel ik de rust neerdalen. Meer heb je daar niet voor nodig. 

Je zit dan IN het moment. Je bent dan in het NU en door je daarop te concentreren ontspant je lijf én je geest. Je opent jezelf voor nieuwe impulsen en ideeën. Op dit soort vruchtbare momenten kunnen inzichten ‘zomaar’ binnenvallen. Je maakt dan contact met het Hogere. Je wordt als het ware geleid of begeleid.

Het is eigenlijk meer een staat van Zijn. Je zit (als je schrijft) of staat (als je bijv. aan het schilderen bent), terwijl je je concentreert op de stilte van het creëren. Op de stilte tussen jou en dat waar je mee bezig bent. Gedachten blijven weg en je komt als het ware steeds dieper in de stilte, in het moment, in het NU. Dan is er opeens niets anders meer. Je hebt geen besef van tijd meer en je verbruikt geen energie, want alles lijkt moeiteloos te gaan. Dat dus…. 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Waar heb jij inspiratie voor nodig? Maak contact met de stilte in jezelf en open je voor alles wat er tussen hemel en aarde te vinden is. Laat je inspireren!

Liefs, Sylvia – SLC Lichtpuntjes

Foto: @rumi_poetry