Workshop 1: De kracht van Stilte

Tijdens deze 2 uur durende workshop* word je d.m.v. meditatie, yogahoudingen, mantra’s en diverse oefeningen in contact gebracht met de stilte in jezelf. Er worden tips & trucs aangereikt, zodat je de stilte in je dagelijks leven kunt integreren.

* deze workshop kan voor bedrijven eenvoudig op maat worden gemaakt met een lengte variërend van 2 tot 4 uur en worden voorzien van verschillende thema’s, zoals openheid, doelgerichtheid of samenwerking. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Workshop 2: Een reis door de chakra’s

Tijdens deze 2 uur durende workshop neem ik je mee op een reis door de chakra’s. We beginnen met een korte uitleg over de chakra’s. Chakra’s zijn energiebronnen, die energie afgeven en doorgeven via energiebanen in het lichaam. Deze energetische draaikolken bevinden zich op de belangrijkste zenuwknooppunten in ons lichaam.

Ieder chakra is verbonden met een kleur en bepaalde kwaliteiten. Er zijn diverse yogahoudingen die als ondersteuning kunnen dienen om ieder chakra beter te laten werken en zo gaan we ieder energiestation af. Daarna onderga je liggend een geleide meditatie, die eindigt in stilte en neem ik je mee op een gevisualiseerde reis door alle chakra’s. Dit alles ondersteunt door klankschalen.

Workshop 3: Een reis door de kosha’s

Tijdens deze 2 uur durende workshop maak je een reis door de kosha’s en kom je bij jouw kern terecht. Het menselijk lichaam bestaat uit verschillende lagen. Deze lagen heten in de yoga filosofie kosha’s en omgeven onze kern, onze Ziel, het meest wezenlijke in ons.

We beginnen de workshop met een korte uitleg over wat deze kosha’s precies inhouden. Daarna ga je bijna 1,5 uur de stilte in en kun je, met gesloten ogen en heel langzame bewegingen, iedere laag ervaren. De buitenste laag is ons fysieke lichaam, het annamaya kosha. Daarna komt ons energetisch lichaam, het pranamaya kosha. De derde laag is de mentale laag die bestaat uit ‘de geest’ of ‘het verstand’ en ons denken, voelen en willen, het manomaya kosha. Dan komen we in het vijnanamaya kosha, wat het omhulsel is van onze innerlijke kennis, onze intuïtie, ook wel het omhulsel van wijsheid genoemd. Als laatste komen we bij het anandamaya kosha en deze laag bestaat enkel uit geluk en is het omhulsel van ons hart.

We werken van buiten naar binnen, van het fysieke lichaam naar de kern, zodat je uiteindelijk kunt ervaren dat puur geluk zich in jezelf bevindt. Hierna wisselen we ervaringen uit en drinken we nog een kopje thee, zodat je aandacht weer naar buiten wordt gericht.